Pēc LU Padomes priekšsēdētāja vietnieces Dr. Baibas Apines iniciatīvas š.g. pavasarī Zināšanu un tehnoloģiju pārneses centrs (ZPC) organizēja LU un koncerna Latvijas Finieris (LF) dialogu (Kad industrija satiek zinātni). Sekojošās ZPC sarunās ar LF pārstāvjiem, aktīvi pieslēdzoties LU dažādu jomu pētniekiem, izkristalizējās LF interesējošie un LU pētnieku kompetencei atbilstošie dziļākai sadarbībai aktuālākie virzieni. Kļuva skaidrs, ka ir mērķtiecīgi noslēgt Sadarbības līgumu kā jumta dokumentu, iezīmējot perspektīvākos abu pušu sadarbības virzienus un to ietvaros kopīgi veicamos uzdevumus.  ZPC un LF pārstāvju sagatavoto Sadarbības līgumu 23.jūlijā parakstīja LU rektora p.i. Guntars Kitenbergs un LF valdes priekšsēdētājs Jānis Ciems. 

Pirms līguma parakstīšanas LF vadība apmeklēja divas laboratoriju grupas. Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūtā tika pārrunāts jautājums par iespējām kvalitatīvi attīrīt ražošanas procesā izmantotos ūdeņus pēc  bērzu kluču mērcēšanas. Fizikālās ķīmijas katedrā sarunas notika par uz betulīna bāzes izstrādāto farmaceitisko vielu fizikālu testēšanu un citiem aspektiem, kas saistīti ar kosmētikas vai farmaceitisko produktu izstrādes fizikālķīmiskām īpašībām. Savukārt Uztveres un kognitīvo sistēmu laboratorija prezentēja potenciālu izpētei par noguruma un/vai noskaņojuma ietekmi uz darbinieku veiktspēju un plānotā rezultāta sasniegšanu. Sadarbībā ar Psiholoģijas nodaļu tas izvēršas darba drošības, ergonomikas un darba režīmu uzlabošanā.

Noslēgtais līgums paredz, ka par sadarbības veidu un apjomu Puses vienojas atsevišķi pirms katras konkrētās sadarbības aktivitātes realizācijas. Padziļināta augstāk minēto problēmu izpēte tiks uzsākta septembrī. ZPC veiks kontakta funkcijas par Sadarbības līguma saistību izpildi no LU puses.

Dalīties