Plānots, ka š.g. aprīlī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) atvērs pieteikšanos biznesa inkubācijas programmā. Tāpat kā iepriekš, uzņēmēji varēs pieteikties gan pirmsinkubācijas, gan inkubācijas atbalstam.

Pirmsinkubācijas programmas galvenie mērķi ir izstrādāt sava produkta vai pakalpojuma prototipu, sagatavoties tā komercializācijas uzsākšanai un sagatavot komersantu dalībai inkubācijas programmā, nodrošinot specifiskas apmācības uzņēmējdarbības attīstībā, tirgus izpētē, inovāciju kāpināšanā, uzņēmuma darbības virzīšanā ilgtspējīgas uzņēmējdarbības virzienā un tehnoloģiju intensitātes līmeņa paaugstināšanā.

Savukārt, inkubācijas programma sniegs iespēju saņemt līdzfinansējumu biznesa attīstībai nepieciešamo pakalpojumu iegādei, piemēram, grāmatvedībai, telpu nomai, dizainam, mārketingam, tehnoloģiskajām konsultācijām, sertificēšanai, laboratorijas izmaksām, ražošanas aprīkojuma, iekārtu un izejmateriālu iegādei.

Inkubācijas programmā varēs pieteikties jaundibināti uzņēmumi, kas nav vecāki par pieciem gadiem. Inovatīviem uzņēmumiem finansējums būs pieejams arī prototipēšanai un tehnoloģiju izstrādei.

 

Dalīties